After Midnight

Како да остварите успешна врска и здрав однос со вашиот партнер

Постојат луѓе кои тешко одржуваат врски и секоја од нив завршува со раскинување и скршено срце. Но, има и луѓе кои имаат одлични врски, без оглед дали во еден момент завршиле со раскинување или со вечна љубов.

Не дозволуваат нивното минато да влијае на нив

Сè додека се обидувате да ја копирате врската на вашите родители или по секоја цена да ја избегнувате, нема да доживеете вистинска поврзаност со вашиот партнер. Обидете се да се ослободите од вашите стравови и да видите колку е важна сегашноста. Без оглед на тоа што било порано, поправете ги грешките сега и продолжете помудри.

Тие ги инспирираат своите партнери, не ги менуваат

Има добра линија помеѓу тоа да сакате да промените некого и да сакате да ја инспирирате таа личност. Разликата е во мотивацијата; менувате некого за да имате корист од тоа, а кога инспирирате некого, тогаш таа личност има најголема корист.

Не се жртвуваат, туку се дарежливи

Можете да задоволите некои од потребите на вашиот партнер на два начина: или да се жртвувате – што значи дека треба да се откажете од нешто, или великодушно давате – што значи дека давате од чиста љубов, без да се чувствувате жртвувани. Тоа е суптилен, но моќен начин на размислување што може да ја зајакне вашата романтична врска.

Не се злопамтила

Да се ​​биде злопамтило значи да сакате партнерот да продолжи да се чувствува виновен за нешто што го направил, а тоа е многу негативно и деструктивно. Врската во која партнерот често се засрамува или обвинува, во повеќето случаи е осудена на неуспех или незадоволство.

Тие се ранливи

Кога сте ранливи, дозволувате вашиот партнер да ве види појасно и да ѕирне во вашата душа. Тоа, исто така, значи продлабочување на врската на повеќе нивоа. Ја зголемува довербата што не може да се опише со зборови и му овозможува на вашиот партнер да ве види во најискреното светло.

Напиши коментар