After Midnight

Како да разликувате здрава од нездрава љубовна врска?

Здрава врска е онаа во која партнерите немаат потреба од врска , туку тие ја сакаат

Кога потребата за љубовна врска ќе дојде пред желбата, тогаш лицето станува несигурно во себе и за сè околу себе, а особено во партнерот. Тогаш лицето има навика да мисли дека неговиот живот нема да има смисла ако неговиот партнер го напушти. За разлика од ваквото размислување, луѓето во здрава врска не се занимаваат со вакви теми.

Луѓето во здрава врска ништо не земаат здраво за готово

Една од главните карактеристики на здравата врска е способноста на двете страни да работат една со друга на дневна основа. Лесно ќе ги препознаете луѓето кои се во здрава врска, бидејќи тие секогаш се обидуваат пријатно да ја изненадат саканата личност.

Нема доминантен партнер

Ако ви е важно кој е во право и кој го има последниот збор, многу е веројатно дека не сте во најздрава љубовна врска. Нема доминантни индивидуи во здравите врски. Во нив, партнерите донесуваат одлуки заедно и секогаш се обидуваат да се поддржуваат еден со друг.

И двајцата партнери имаат право на мислење

Луѓето имаат тенденција да мислат дека во здравите односи никогаш нема дискусии и расправии. Сепак, ова е далеку од вистината. Дискусијата не значи отсуство на љубов, туку едноставно изразување на одредено мислење. Она што е важно е дека во здравите врски и двајцата партнери имаат право на свое мислење.

Во здрава врска, двајцата партнери ја ставаат саканата личност на врвот на приоритетната листа

Во неверојатен број случаи, љубовната врска се распаѓа затоа што луѓето не се во состојба да се стават на својата приоритетна листа. Кога сте некому само опција, а не најважна личност во животот, тоа никогаш не може да биде здрава врска.

Напиши коментар