Free zone

Како детално да го исчистите Make – up приборот во само 3 чекори

Нашето лице е исцрпено од ненадејни временски промени, секојдневно носење маска како и од хормони, за кои ќе признаете дека понекогаш работат „лудо“. Ефективната нега и правилното чистење на кожата на лицето ќе помогнат многу. Сепак, има еден чекор во нашата грижа, кој не смееме да го заборавиме – чистење на make up приборот.

Исплакнете ги

Измешајте малку антибактериски сапун и млака вода во чаша. Потопете ги четките и оставете ги да стојат околу 10 минути. Потоа темелно исплакнете ги четките под топла вода.

Завртете ги во круг

Набавете гумена, груба подлога за чистење на четкичките и завртете ја влажната четка во круг за да ги отстраните последните остатоци од шминка.

Темелно исушете ги

Сушењето на четките е многу важно, така што водата и влагата не го олабавуваат лепилото, што го поврзува врвот на четката со рачката. Наместете ги четките на крпа, на соодветно растојание, за да можат да се исушат, а потоа ставете ја крпата во близина на извор на топлина. Кога четките се суви, ставете ги на своето место во вашиот агол за „убавина“.

Напиши коментар