Free zone

Како правилно да се обликуваат веѓитеПравилно обликуваните и распоредени веѓи ја истакнуваат убавината на очите и контурите на лицето. Погрешно обликувани и премногу истенчени веѓи можат да го расипат и најубавото и најправилното лице, како и професионалната шминка. Верувале или не, обликот на веѓите го рефлектира вашиот карактер. Многу е важно тие да бидат убаво обликувани и исечени постојано, за да ги издвоите вашите очи. Затоа, преземете ги работите во свои раце и ослободете се од косата што ви ја расипува убавината со неколку наши практични совети.

1. Чешлајте ги веѓите и седнете покрај прозорецот затоа што најлесно ќе забележите скитници на природна светлина.

2. Користејќи огледало за зголемување, прво извадете неколку влакна од обете веѓи. Тоа е полесен начин отколку да се обидувате да обликувате една веѓа истовремено. Внатрешниот раб на веѓата треба да биде над внатрешниот агол на окото, а највисоката точка на лакот на веѓите треба да биде над надворешниот раб на ирисот. Никогаш не ги повлекувајте влакната над веѓите бидејќи визуелно ќе ги спуштите и ќе ги намалите очите.

3. Кога станува збор за подолги, подебели и извртени влакна, прво исчешлајте ги нагоре, а потоа користете специјални ножици за веѓи за да го исечете врвот што е над линијата на веѓите. Тоа е многу подобро отколку да ги извлекувате, што создава празнини, а тоа не е добра вест бидејќи веѓите со текот на времето стануваат потенки и потенки.

4. Сега исчешлајте ги веѓите право надолу и повторете ја постапката.

5. По кубење веѓи, секогаш користете гел за смирување на чувствителната кожа на очните капаци. Најдоброто е оној што содржи алое, за ублажување на црвенилото.

6. На крај, исчешлајте ги веѓите во конечна форма и премачкајте ги со посебна подготовка (восочен молив) што ќе ги поправи.

Напиши коментар