Free zone

Како униформите на стјуардесите се менувале во текот на годините

Како се менувала модата на секои десетина години, така и стјуардесите биле во моден погодок. Од кратки здолништа над колена, до малку подолги во 80-тите испод колена, со спуштени и подигнати фризури.

Се е тоа дел од историјата на стјурадесите во текот на 100 години. Погледнете го видеото кое ќе ве врати во некои минати времиња па се до ден денешен, но и како би изгледала униформата во иднината.

 

Напиши коментар