Free zone

Каква врска имаат проблемите со акните во тинејџерските години и успехот во животот? Голема – еве како и зошто!

Секој што има акни му е трн во око и не знае повеќе како да се ослободи од него знае дека иако се чини како незначителна работа, тоа влијае на вашиот живот. Сега можеби сте тажни затоа што имате акни, но не е сè толку црно како што изгледа.

Акните можат да предизвикаат несигурност, проблеми со самодоверба, тага … секако никој не е среќен кога на 16 години има полно лице со акни. Приближно 9,4% од луѓето имаат особено изразен проблем кај младите, на возраст од 15 до 19 години. Акните можат да се појават подоцна во животот, но ова е сепак периодот кога се најчести. Сега може да изгледа како да немате среќа затоа што тие ве фатија и не ве пуштаат, но има истражување што тврди дека е знак дека ве чека голем успех во животот.

Ова е едно од оние кул истражувања за кои треба да знаете бидејќи може да го подобри вашето расположение. Акните кај тинејџерите влијаат на вашиот живот и повеќе отколку што мислите. Во оваа студија учествуваа над 90.000 ученици и студенти со проблеми со кожата. Сакавме да видиме дали има врски помеѓу акните, стресот поради нив и нивното влијание врз иднината на поединецот. Она што го научија и што се очекуваше е дека девојчињата се позагрижени за ова отколку момчињата. Но, исто така, справувањето со акните кај младите влијае на животот и одлуките што ги донесуваме подоцна на неколку начини.

  1. Влијае на менталната состојба и социјалниот живот
    Во средно училиште кога добар дел од учениците се уште се детски и незрели, не е невообичаено некој да биде задеван и исмејуван само затоа што има проблеми со кожата и акните. Луѓето се чувствуваат грдо и помалку вредно поради акните и мислат дека другите ќе ги осудат или ќе ги отфрлат заради дружење. Овие не се работи со кои е лесно да се справите, особено на оваа возраст.
  2. Има и позитивни ефекти
    Сепак, колку и да звучи лошо, има и позитивни страни. Истражувањето покажало дека оние студенти кои се чувствувале помалку вредни и помалку привлечни поради физичкиот изглед, решиле да вложат поголем напор во учење и развој, барајќи хоби, активно извршувајќи ги … Тие биле помалку загрижени за скалата за социјална популарност, бидејќи знаеле дека немаат премногу шанса за тоа, па се свртеа кон други работи на кои можат да влијаат. И што ќе им се исплати подоцна во животот. Така, таквите студенти имаат подобри оценки во просек, се запишуваат на колеџ што го сакаат и генерално имаат подобар успех подоцна во животот.
  1. Имањето акни може да се исплати
    За време на истражувањето, беше пронајдена врска помеѓу акните и успехот во животот. Тие тврдат дека проблемот со акните може да биде поврзан со наоѓање подобра работа и подобра плата. Доброто образование и дипломата од областа за која сте заинтересирани се одличен предуслов за успех во деловното работење. Значи, да имате акни не е толку лошо, наместо да се чувствувате тажни за нив, свртете се на учење и размислување за иднината.

Напиши коментар