Celebrity

Кејт Мидлтон направи изненадувачко патување за да се состане со семејства кои се соочија со трагедија на загуба на бебето

Војвотката од Кембриџ го посети Империјалниот колеџ во Лондон за да дознае за истражувањето на загубата на бебињата во бременоста и предвремено породување.

Кејт Мидлтон во средата направи изненадување кога се состана со семејствата и слушна за истражувачката работа во врска со спонтан абортус, мртвородено и предвремено породување.

Мајката на три деца го проследе својот виртуелен приказ на церемонијата на доделување на награди во вторникот, со упатување кон врвниот универзитет во Лондон, за да види како добротворната организација, Томи, се бори да ги намали стапките на смртност за време на бременост и предвремено породување.

Посетата на Институтот за репродуктивна и развојна биологија при Империјал колеџ во Лондон се случи за време на неделата на свесност за загуба на бебињата, чија цел е да обезбеди поддршка, признавање и комеморација за ужалените родители. Една четвртина од родителите во Велика Британија страдаат од загуба на бебето за време на бременост или раѓање, а Томи помага да се финансираат истражувањата за причините.

На универзитетот, Кејт, 38, разговараше со семејствата за нивните искуства со загуба на бебето и за трајното влијание што го го има врз нивните животи. Персоналот од Томи и уште една добротворна организација, Сендс, која обезбедува поддршка на ужалените родители, ја информираја на Кејт за важноста на емоционалната поддршка за ужалените родители и целото семејство и за практичната помош што ја нудат на секој засегнат.

Кејт, која носеше маска за време на посетата, разговараше со специјалист, која е обучена да им помага на мајките низ трауматското време на мртвородено дете. Една жена, која сама доживеала мртвородено дете, се преквалификуваше како акушерка затоа што нејзината грижа била многу инспиративна.

Родителите кои Кејт ги запознала веќе добиле деца откако доживеале претходна загуба на бременоста. Сите тие се кои биле родени, било благодарение на специјалистичката нега во клиниките за истражување на Томи.

Покрај собирањето средства за пионерско медицинско истражување, Томи им помага и на жените во секоја фаза од бременоста, поддржувајќи ги со стручни информации и грижа.

Во лабораториите, принцезата Кејт исто така разговараше со медицински експерти за нивната најважна работа односно, да разберат зошто се случуваат мртвородени деца и предвремено породување и што може да се стори за да се спречи тоа. Исто така, беше информирана за испитувањата што во моментов се одвиваат во истражувачкиот центар, чија цел е подобро разбирање на ризиците од коронавирусот врз бремените жени и нивните бебиња.

Кејт ги направи родителството и предизвиците на семејниот живот централна област во нејзиниот јавен живот. Таа помогна да се подигне свеста за тешкотиите во менталното здравје на мајките и негувателките и нивните деца, а исто така помогна во поддршката на оние кои се борат со зависност.

Напиши коментар