Free zone

„Ќе ти се јавам утре“ е сигурен знак дека тој нема да ти се јави

Отидовте на прекрасен состанок, тој рече „ќе ти се јавам утре“, дојде утре и него го нема. Се обидувате да не размислувате за тоа, правите сè што правите вообичаено, викате мама, тато, тетка, сите можни баби и роднини на кои се сеќавате, го откажувате киното затоа што – како да одговорите на порака ако гледате филм.

На чекор сте да повикате полиција и болниците да ги проверите дали нешто се случило. Поминаа 24 часа и тој не се јави. Можеби е време да сфатиме.

Тој нема да ти се јави. Секогаш кога маж ќе рече „ќе ти се јавам утре“, тоа значи дека ќе ти се јави за неколку месеци во некое злобно време, кога ќе се сети дека можеби би можеле да се видите, некогаш.

Зошто момците го прават тоа?

Едноставно е. На тој начин тие ја одземаат целата одговорност. Зошто да ти каже во лице дека не те сака, дека си симпатична, но дека сепак не си едни за други? Зошто да биде храбар дечко и да ве погледне во очи, кога тој едноставно никогаш не може да ве повика.

Имаме добри вести!

Не го сакате онолку колку што мислите дека го сакате. Веројатно едноставно ви се допаѓа затоа што ве лади. Размислете повторно и ќе сфатите дека не ви беше ни толку убаво. Ако тој веднаш ви испратеше порака, истата секунда кога раскинавте – дали ќе му одговоревте веднаш?

Веројатно само би ги превртела очите.

Напиши коментар