After Midnight

Кој полесно поминува низ болниот период по раскинувањето – девојчињата или момчињата?

Некои плачат, некои го менуваат својот личен опис, додека други одат во најблискиот бар за да ја победат тагата и да најдат нешто „за една ноќ“.

Секој од нас поднесува раскинување на различен начин, но без разлика какви сте, прекинувањето на врската со некој што го сакате е навистина болно. Иако, се верува дека момчињата сето тоа го преболуваат побрзо отколку девојчињата, излегува дека нема значителни разлики меѓу нив кога станува збор за негативните емоции поврзани со раскинувањето.

Девојките се посилни отколку што кажуваат стереотипите

Излезе дека жените се прилично силни кога станува збор за болка во срцето и дека има многу што момчињата треба да научат од нас. На пример, би било добро да научат колку е важна поддршката од околината и изразувањето на чувствата. Со ова не мислиме дека треба да удавиш некого со секојдневни приказни кои звучат исто, туку дека треба да имаат некој со кого ќе можат слободно и отворено да зборуваат за своите чувства. Навистина помага да се намали страшниот ефект што го има распадот врз психата и телото, а во исто време добиваме нова перспектива и се развиваме како личност.

Сепак, клишеата не завршуваат со девојчињата. Што е со мажите кои купуваат нов автомобил или мотор, одат на луди забави и се забавуваат со многу нови девојки? Клишеата се клише со причина и има нешто што и девојчињата можат да го научат од момчињата.

Едно е сигурно – кој пол и да сте, најважната работа што човек може да ја направи кога е повреден е да одвои време за да заздрави. Можеби мислите дека запознавањето со некој нов во моментов е добар начин да ги пренасочите вашите мисли, но понекогаш тоа не е многу добра идеја. Ако не сте се помириле со вашите минати болки и проблеми, тие повторно ќе се појават во вашиот живот и во вашите нови врски.


Напиши коментар