Free zone

Конјукција на Јупитер и Плутон: Следните денови носат големи промени

Ова е можност за нов почеток, а тоа се случува секои 13 години

Конјукција на две планети значи дека тие се во одреден момент во ист степен, што ќе биде случајот со Јупитер и Плутон во почетокот на овој месец, имено од 4-7 април. Она што го прави овој настан особено важен од астролошка гледна точка е тоа што се случува многу ретко – на секои 13 години, а оваа година врската на Јупитер и Плутон нè чека во 3 наврати. Значи, не е ни чудо што 2020 година е многу драматична година и значајна пресвртница, како на лично така и на глобално ниво.

Како што споменавме во воведниот дел, Јупитер и Плутон ќе бидат во трасата трипати оваа година: 4 април, 30 јуни и 12 ноември, што симболично претставува почеток, средина и крај на циклусот, што треба да означи важни измени кои треба да направат значителен пресврт, и лично и на глобално ниво. Она што е сигурно е дека ова енергетско влијание веќе се почувствува од крајот на март и за нас е важно да го препознаеме.


Јупитер е владетел на рајот, подземјето на Плутон, моќ и смрт. Меѓутоа, кога ќе се сретнат овие две планети, се создава една посебна енергија, која носи промени. Плутон означува, како што рековме, смрт, уништување, исчезнување, но уништувањето исто така подразбира нов почеток – создавање нови темели, а во оваа смисла присуството на Јупитер е многу важно, пишува Могуџатосама.рс. Јупитер означува изобилство и богатство, а на некој начин оваа планета гарантира дека сè што започнува на нова основа, откако ќе срушиме стари градби, е просперитетно и ни носи успех.


Сепак, тоа како ќе се одвиваат работите зависи од нас самите. Комбинацијата на Јупитер и Плутон носи голема моќ и потенцијал, но оваа моќ може да се користи во различни насоки. Важно е да ја оставиме алчноста и амбицијата и да гледаме со отворено срце, за да можеме да ја искористиме можноста да започнеме одново.


Исто така, со оглед на тоа дека промената е глобална, можно е да се чувствуваме беспомошни и да не го управуваме кормилото, но и дека работите се случуваат надвор од нашата контрола. Кога станува збор за големи фази, тоа е така, но она што е важно за нас е да разбереме е дека иако не можеме да влијаеме на овие промени, можеме да влијаеме врз нас.

Напиши коментар