Free zone

Корисни совети: Косата во текот на зимата се менува, а еве на што посебно треба да обрнете внимание

Веројатно знаете дека вашата кожа, како што се менуваат годишните времиња, поминува низ промени. Истото се случува и со косата.

Тогаш е изложенa на топлината од радијаторите, топлината од автомобилот, сувиот и студениот воздух.

„Сувиот воздух и сушење на косата со фен го уништуваат нејзиниот изглед“, вели Леонардо Манети, фризер. Покрај тоа, туширањето со топла вода може да и наштети, па затоа би било добро да се обидете да го ограничите времето што го поминувате под туш или кога ја сушите косата да и додадете повеќе навлажнувачки производи во вашата рутина за одржување.

Производи за дополнителна нега

Исто така е важно да ги изберете оние според видот на косата. Ако производот не е соодветен, вашата коса нема да го добие потребното и само ќе продолжи да се оштетува.

Совет

Обрнете внимание на тоа како вашата коса реагира на одредени видови фризури. На пример, тешката коса ќе биде додадно тешка за „соработка“ во зима, па затоа, во зависност од видот на фризурата, ќе биде потребен дополнителен напор.

Напиши коментар