Celebrity

Крис Прат составува Рубикова коцка за една минута откако се обидувал „цела година“: „Конечно го сторив тоа !!!“

Од Стар-Лорд до господар на Рубиковата коцка! Крис Прат споделува дека постигнал големо достигнување откако работел на тоа повеќе месеци.

„Цела година се обидував да решам Рубикова коцка за помалку од една минута, за да можам да ја објавам на Инстаграм“, 41-годишниот актер и новиот татко го објави видеото на Инстаграм на кое тој решава Рубикова коцка во петокот со наслов: „Конечно го сторив тоа !!!“

Прат достигна нешто помалку од 55 секунди. “Светскиот рекорд е некаде 5 секунди. Што, всушност, се прави со употреба на темна магија? Па така. Тоа не се важи според мене”, продолжи тој. “Само се шегувам. Децата кои решаваат Рубикова коцка за помалку од десет секунди се мои херои”.

Според веб-страницата на Рубиковата коцка, Јушенг Ду моментално го држи рекордот или најбрзото решение на Рубиковата коцка со време од 3,47 секунди. Ду го победи рекордот на Феликс Земдегс за 0,75 секунди. Чинот на брзо решавање на Рубикова коцка се смета за Брзо кубирање.

Напиши коментар