After Midnight

Мали знаци, голема љубов – Овие 5 нешта се показател дека партнерот сè уште е луд по вас

 1. Ве гледа во очи
  Кога седите свртени еден кон друг за време на вечерата, тој не гледа во телефонот или во нешто друго. Ве гледа право во очи и внимателно слуша што зборувате. Психологот Зик Рубин направи истражување кое покажа дека длабоко заљубените парови се гледаат во очи 75 проценти од времето што го поминуваат заедно, додека другите луѓе се гледаат во обични разговори од 30 до 60 проценти од времето. Со други зборови, силниот контакт со очите покажува дека тој навистина е заинтересиран за она што го зборувате.
 2. Се согласува да излезе надвор
  Прерано е да се прогласи за знак на незаинтересираност, но психологот Пол Колман вели дека заљубените мажи изгледа дека пристапуваат на врската со помалку ентузијазам отколку жените. Причината е што тие имаат пониско ниво на серотонин.
 • „Количината на серотонин во женското тело и овозможува да се однесува посреќно и тоа го покажува подобро. Сепак, количините на серотонин кај мажите не се толку големи и не ја изразуваат среќата на тој начин. Тие ви покажуваат љубов со тоа што се согласуваат на сè што сакате да направите, дури и ако треба да седи покрај вас додека гледате телевизија“ – вели Колман.

 1. За време на сексот го споменува вашето име
  Вообичаено е да го нарекувате вашиот партнер драг, мил или љубов во текот на денот, но Таткин вели дека ако вашиот партнер го кажува вашето име за време на сексот, тоа е знак дека тој е присутен во моментот и не сака да биде интимен со некој друг. Дополнителен индикатор е контактот со очите во спалната соба, а Таткин вели дека мажот на тој начин покажува дека е заинтересиран само за вас и мисли само на вас.
 2. Тивка љубов
  Кога првпат започнавте да излегувате, вашиот партнер не можеше да издржи, туку постојано да ве допирал без оглед на времето од денот. Ако сте во брак подолго време, многу е веројатно дека тоа веќе не е така, но не грижете се. Таткин вели дека мажот може да изрази љубов на поинаков начин.
 1. Ќе отиде на забава на која не сака да биде и нема да се жали
  Сите знаеме за ситуации кога нашиот најдобар пријател не поканил на забава на којашто нашиот партнер навистина не сакал да оди. Но, како реагира тој? Ако не се жали премногу, покажува љубов.
 • „Кога ќе кажете дека навистина сакате да биде со вас, а тој веднаш оди да се облече за да присуствува на забавата без прекумерни приговори, тоа значи дека ги остава своите интереси настрана за да ве направи среќна“ – вели Софија Демблинг, автор на „”Introverts in Love: The Quiet Way to Happily Ever After”.

Напиши коментар