After Midnight

Мажи, не го правете ОВА: Пет работи од кои на жените им се крева косата!

Односите меѓу мажите и жените се самите комплексни, а експертите секогаш советуваат високо ниво на толеранција од обете страни за врската да биде успешна. Покрај толеранцијата, мажите треба да знаат дека во некои ситуации треба да играат мудро за да бидат среќни нивните понежни половини, затоа што има некои ситуации со кои жените едноставно не можат да се справат.

 1. Не седете на вашите уши
  Жените зборуваат многу, тоа е факт, и за нив е многу важно да ги направат своите обврски, планови, како и задачите што им ги даваат на своите партнери – велат тие. Тие не избираат информации на суштински и ирелевантен начин, на ист начин како и мажите. И, уште поважно, тие паметат. Значи, ако понежната половина ви каже дека ќе пие кафе со пријателките, за тоа време ќе ги измиете садовите и ќе ги чекате децата од тренинг – НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ, затоа што ќе ја имате познатата ситуација „не ме слушаш“ со сите придружни ефекти.
 2. Не ветувајте тоа што нема да го направите ДЕНЕС
  Или, ако ветите, сторете го тоа! Ако вашата понежна половина ве праша да поправите славина или да го смените осигурувачот, немојте само да кажете „да, драга“ и продолжите да го гледате натпреварот затоа што кога тогаш таа ќе се врати дома и потоа следењето на вашиот натпревар со вашите пријатели, најблаго речено, ке ви преседне…
 3. Никогаш не и кажувајте дека е нервозна
  Избегнете го овој епитет, дури и кога е вистина. Кога жената е нервозна, последното нешто што и треба е да ја известите. Меѓутоа, ако одлучите да го преземете овој „храбар чекор“, мора да бидете подготвени за последиците. Спротивно на тоа, обидете се да сочувствувате со нејзината моментална состојба (иако можеби воопшто не го разбирате тоа) и дајте и неколку зборови на утеха.
 4. Не давајте негативен коментар за нејзината мајка
  „Озборување“ на нејзината мајка единствено е нејзино право. Доколку се придружите во „напад“ кон нејзината мајка или прокоментирате за нешто што таа го направила, работите може да се свртат против вас многу брзо. Запомнете, мора да ја почитувате нејзината мајка, а само ТАА смее да ја нападне. И обратно, се разбира.
 5. Не и кажувајте дека изгледа лошо во нешто
  Забелешките како „не ти стои тој фустан“, „изгледаш дебело“ или „косата ти изгледала и поубаво“ не се паметни. Иако вашата понежна половина ќе ве праша искрено што мислите за нејзиниот нов фустан или фризура, искрениот одговор најверојатно ќе предизвика одговор „Јас веќе не сум убава“ или „Знаев дека сум дебела“, па освен ако ситуацијата не бара доста искрен одговор, би било паметно да се маневрирате малку и да не кажувате точно што мислите.

Напиши коментар