After Midnight

Можно е: Еве како да бидете во добри односи со поранешниот дечко

Многу психолози не препорачуваат да бидете во добри односи со поранешните партнери. Дури и вашите пријатели ќе ви го кажат тоа.

Можеби живеете во иста населба, можеби се знаете уште од средно училиште, па сега сте пријатели, можеби вашите животи се толку испреплетени што нема друго решение.

Ако го прифатите фактот дека ќе се сретнете, но знаете дека ќе ви биде тешко, еве што можете да направите за да ја олесните ситуацијата за себе и за другите.

Никогаш повеќе не излегувајте со него
Ако сакате да бидете пријатели со бившиот да станеш пријатели нема повремено гледање на неколку часа! Морате да се гледате – на забави, излети, но никогаш не дозволувајте да ја изгубите контролата и повторно да влезете во неформална врска, бидејќи такво нешто после вистинска врска е целосна катастрофа. Има толку многу други луѓе во светот, не дозволувајте вашиот поранешен да биде првиот избор за врска без обврски.

Не го прави љубоморен
Дури и кога ќе си ветите дека нема да се дружите повторно една ноќ, инстинктот ви кажува дека треба да го направите љубоморен. Немој Ние знаеме колку добро се чувствувате кога знаете дека некој ве сака и ве крши околу вас, но од тоа нема да добиете ништо освен фактот дека сепак ќе бидете во несакани контакти, а тоа не е добро за вас или за вашата грижа. Настрана фактот дека целата работа е прилично детска.

Одржувајте барем некое растојание
Постои разлика помеѓу тоа да останете во пријателски односи со поранешниот и да станете најдобри пријатели. Првата работа може да биде болна, а втората е болно погрешна. Далечината значи дека не мора често да останувате во помало друштво. Не мора да гледате филмови сами. И секако – не треба да флертувате во никакви ситуации.

Нема причина да му пишувам
Ако сте останале во добра врска, секако дека нема да го блокирате на социјалните мрежи, но исто така нема причина да му пишувате – особено да не го прашувате за мислење за ништо.

Никој не сака пасивна агресија
Ова е една од најлошите особини што можете да ја имате – да се преправате дека сè е во ред, а всушност го боцкате кога да се видите. Немојте да го правите тоа, затоа што нема да му биде пријатно – а нема ни на тебе.

Продолжете – и за себе и за него
Ако се движите во истите социјални кругови, постојат шанси да се сретнете . Ќе го видите со нова девојка, тој ќе се види со нов дечко – и ако не продолжите понатаму заедно, на крајот ќе го презирате, а нема причина за тоа. Не отворајте стари рани, туку обидете се да го градите вашиот живот понатаму.

Напиши коментар