Celebrity

Музика за подобро расположение: Кои песни најмногу ги слушавме оваа година?

2020 година беше навистина невообичаена кога станува збор за нова музика и филмови. Многумина најдоа утеха оваа година во музиката. Дали знаете која музика е најслушана оваа година?
Најмногу слушана песна на платформата „Spotify“ е „Blinding Lights“ на пејачот The Weeknd. Луѓето ја слушнале 1,6 милијарди пати. Следното место го зазеде песната на текстописецот “Tones and I” наречена „Dance Monkey“. Раперот Роди Рич и „The Box“ го заземаат третото место.

Неочекувано, раперот Bad bunny се најде на првото место меѓу машките изведувачи. Целиот свет го слушаше неговиот албум „YHLQMDLG“. Тој бил преслушан 3,3 милијарди пати. На второ место е раперот Дрејк, кој веќе е добро воспоставено име во музиката. Третото место го зазеде пејачот „Ј Балвин.

Првото место кај дамите го зазеде чудото од дете – Били Ајлиш. Меѓу најслушаните пејачи се Тејлор Свифт, Аријана Гранде, Дуа Липа и Халси.

Резултатите покажуваат дека поп музиката била најслушана оваа година.

Во кој албум уживавте најмногу оваа година?

Напиши коментар