After Midnight

Начини на кои тој вели „те сакам“ и кога не ги изговара тие зборови

Те сакам. Два збора околу кои се врти целиот свет. Некој ги изговора лесно, по само неколку состаноци. Од друга страна, неко не може да ги пренесе тие 7 букви преку усните дури и по една година врска. Невозможно е да се генерализираат работите и односите се разликуваат од случај до случај, но повеќето мажи се повеќе во можност да покажат љубов на дело отколку да ја изразат со зборови.

Затоа, обрнете големо внимание. Ако вашиот партнер направи некои од следниве работи, тоа е сигурен знак дека ве сака, и сето тоа е многу потешко да се направи отколку да се каже.

Секој може да ви каже дека ве сака, дури и ако не го чувствува тоа, но ако вашиот партнер направи некои од овие работи, држете го близу до вас.

Познато е дека мажите не се врзуваат лесно и обично се плашат од планирање на заедничка иднина. Не очекувајте дека ќе разговара со вас за деца и за избор на локација за венчавка.

Добар знак е ако купил билети за концертот што ќе се одржи за еден месец или два.

Истото важи и кога ќе донесе пијалок во клубот без да поставува прашања, и тоа ќе биде токму она што сте сакале да го порачате.
Или кога тој се обидува да ве расположи кога сте очигледно нервозни. Немојте да ја истурате нервозата врз него, туку подарете му ја таа насмевка поради која е заљубен во вас.

Цената на подарокот не ја одредува силата на љубовта што тој ја чувствува кон вас. Скапиот часовник вреди повеќе од илјада чоколадни банани, но часовникот најверојатно го избрала девојката која работи во продавница за часовници или во златарата. Чоколадната банана ја видел покрај касата и се сетил колку ја сакате.

Знаеш дека те сака кога не го проверува телефонот додека седите заедно
… Кога ќе зготви нешто за вас (дури и кога не е врвен готвач)
… Кога ќе се обиде да го привлече вниманието затоа што не е сигурен дали слушате што зборува, и навистина се грижи да го сподели тоа со вас
… Кога ќе ви ја испрати дури и најглупавата работа на светот во порака, затоа што сака да започне разговор со вас или едноставно чувствува потреба да сподели сè со вас
… Кога ќе ве праша за работата или вашите пријателки, само затоа што сака да знае сè за вас
… Кога тој не им е љубоморен на другите мажи кои се ваши пријатели, туку се обидува да се спријатели со нив
… Кога зборува за своето семејство или пријатели затоа што сака да знаете нешто за нив пред да ги запознаете
… И кога ќе ги сретнете, гледате дека тие веќе ти се наклонети затоа што тој им кажал само убави работи за вас

Знаете дека тој ве сака кога ќе закаже точен датум на вашиот следен состанок наместо да каже на неодредено време дека ќе се видиме наскоро…
… Или кога во разговор ќе спомене нешто што некогаш сте му кажале за себе, дури и ако станува збор за спорт што сте го тренирале како дете.

Напиши коментар