Free zone

Најчестите грешки кои ги правиме додека учиме: Поради ова ни треба повеќе време за да ја совладаме лекцијата!

Учењето на предмет што секако ви е досаден, а материјалот ве убива, е особено тешко. Ќе ги барате сите можни начини да избегнете учење или да направите нешто друго во текот на времето што треба да го потрошите на учење. Во тој момент, се чини одлично, но кога на крајот од денот ќе сфатите дека не сте мрднале подалеку од првата страница, буквално мрак ви паѓа на очи. За да го научите материјалот што треба, најбрзо и најлесно, треба да ги избегнете сите можни стапици и грешки што може да бидат пред вас. Ова се едни од најчестите грешки што повеќето ги прават, и поради што нивното учење трае многу подолго отколку што е навистина потребно.

Во видеото подолу погледнете за што станува збор

Напиши коментар