Astro&Horoscope

Најголемите нарциси во Зодијакот – Погодете кој е на прво место!

Лав

Лавовите се толку полни со себе што не е тешко да се категоризираат како нарциси. Тие искрено веруваат дека светот се врти околу нив и дека имаат право да прават што сакаат, за да ги зачуваат работите како такви. Тие изгледаат многу самоуверено, но се тајно несигурни исто како и сите нарцисоидни луѓе. Тие често опсипуваат некого со внимание, подароци, пораки и цвеќиња, а потоа кога тоа лице ќе се закачи за нив, целата таа љубов исчезнува, сè додека не започнат да се плашат дека предметот на нивното љубовно бомбардирање се повлекува, тогаш тоа го прават одново. Лавот ќе стори скоро се за да ги задоволи неговите желби и не му е гајле кој ќе биде повреден во тој процес. Ако се обидете да се дистанцирате од нарцисоидниот Лав, тој ќе се појави како жртва, со цел да привлече уште поголемо внимание.

Скорпија

Скорпиите кога се балансирани не се толку нарцисоидни, но внимавајте ако неодамна биле повредени или изневерени; тие потоа стануваат крајно фокусирани на одмазда. Кога Скорпијата е во воена експедиција, тој не се грижи кој ќе биде повреден и што треба да стори за да се одмазди. Кога станува збор за средување сметки, Скорпијата може да биде ладна, пресметлива и насилна. Изгледа дека не гледаат колку е погрешно да се користат другите за да го добијат она што го сакаат. Скорпиите имаат талент целосно да ги блокираат луѓето и да ги избришат од нивните животи.

Девица

Девицата има барем една нарцисоидна одлика, што значи дека е убедена дека секогаш е најгенијалната личност во собата. Девиците се полни со себе и имаат податоци што ќе го потврдат тоа, бидејќи не сакаат ништо повеќе од истражување. Можеби затоа што Девиците се многу паметни, тие се многу добри лажговци и лажат за да го добијат она што го сакаат, особено ако сакаат внимание. Нарцисите бараат совршенство – тие сакаат совршен партнер, совршена куќа, совршена работа, а исто така и Девиците. Нарцисите и Девиците можат да се однесуваат на арогантен или претеран начин.

Напиши коментар