Celebrity

Најопасната пејачка во светот за оваа година: Нејзиното име е најдобро да не го „гуглате“ ако не сакате вируси!

На мобилен телефон, лаптоп или кој било друг уред што го користите за пребарување на Интернет, најдобро е да избегнувате името на еден пејачка. Купот линкови поврзани со него се полни со вируси и други опасности на Интернет.

Секоја година се објавува список со поими што е најдобро да не се гуглаат бидејќи се опасни во смисла дека можат да ви создадат проблеми на уредот што го користите. Голем број линкови што се појавуваат и се поврзани со овој термин содржат малициозен софтвер, вируси и други опасности. Оваа година, во 2020 година, се покажа како најопасна за пејачката Адел.

Оваа година Адел беше особено во центарот на вниманието на јавноста, но не со нејзиното пеење, туку со изгледот. Кога објави фотографија од својот нов изглед, кога изгуби повеќе од 20 килограми за кратко време, таа стана едно од имињата што сите го гуглаа. Секој беше заинтересиран за тоа како таа изгледа сега, каква диета држи и како успеала да изгуби толку многу килограми.

Покрај обожавателите, Адел привлече и несакано внимание, тоа на хакерите. Тие ја искористија нејзината огромна популарност и тренд. Значи, постојат вируси скриени во купиштата линкови поврзани со Адел и сега и официјално е прогласена за најопасна личност на Интернет оваа година. Пребарувањето на Адел може да ги доведе корисниците до голем број измамнички веб-страници со содржина од кликнување на кликнување, но наместо интересна содржина, хакерите можат да преземат контрола над нивните уреди, да им ги украдат податоците, да ги заклучат компјутерите итн. Со само еден погрешен клик. Затоа е поважно денес отколку порано, корисниците да размислат пред да кликнат на некоја содржина на Интернет за да ги заштитат своите дигитални животи, соопшти безбедносната компанија.

Напиши коментар