Astro&Horoscope

Најсрамежливите хороскопски знаци – Астрологијата вели дека овие луѓе премногу се грижат каков впечаток ќе остават пред другите

Збунетоста е самосвесна емоција, која настанува како резултат на несовпаѓање на нашите мисли и постапки. Срамот, од друга страна, обично е показател дека можеби премногу се грижите за тоа како ќе се покажете пред другите.

Рак
Раковите многу често се срамат поради изразената емоционалност, која не се во можност да ја сокријат секој пат. Тие се многу чувствителни и честопати се чувствуваат осудени од своите најблиски, што им предизвикува широк спектар на емоции од срам до вознемиреност и повремено лутина.

Девица
Девиците се родени перфекционисти и настојуваат да и приоѓаат на секоја работа на вистински начин. Затоа тие живеат во страв од неуспех, а кога тоа ќе се случи и покрај сè, тие буквално се смалуваат од срамот. За нив, најголемата лекција, која допрва треба да ја совладаат, е дека сите луѓе прават грешки и дека нема причина за срам, бидејќи секој неуспех е нова лекција.

Вага
Вагите се отворени за луѓето и слепо веруваат скоро во сè што ќе им се каже. Заради оваа доза наивност, за жал, нивната доверба честопати е измамена и тоа е нивната главна причина за срамот. Кога ќе ја видат невистината, многу се срамат, што, на крајот на краиштата, не го научиле и не го оцениле лицето подобро.

Риба
Рибите се многу чувствителни, нежни и имаат живописна имагинација, па затоа често измислуваат некои свои постапки, поради што треба да се срамат, да преувеличуваат во однесувањето и скоро секогаш да имаат „зацрвенети“ образи.

Јарец
Јарците поради нивната амбиција и одговорност живеат строг, воен режим, но понекогаш има потреба да се опуштат и растеретат, а потоа главно да направат нешто, што подоцна само тие го сметаат за грешка и повод за повторно изолирање во нивниот строг свет.

Напиши коментар