After Midnight

Научно докажано: Овие пет особини прават секоја жена да изгледа привлечно и елегантно

Физичкиот изглед и надворешната убавина се само еден дел од привлечноста, а истражувањата покажуваат дека држењето на телото, говорот на телото, отвореноста и хуморот кај жените имаат посилна моќ на привлечност во споредба со физичкиот изглед.

  1. Биологија – циклус и позиција на главата

Истражувачите откриле дека жените кои ја наведнуваат главата малку на едната страна, стануваат позаводливи и имаат одредена количина на мистика.

Во оваа студија, на мажите им беа прикажани фотографии на жени направени од различни агли и различни периоди од менструалниот циклус. Резултатот беше таков, што мажите главно избираа фотографии на кои жената малку ја навалила главата на едната страна и оние на кои жените се во плодна фаза од менструалниот циклус.

  1. Љубов кон ризик

Според студијата на Универзитетот во Алјаска, мажите (како и жените) откриваат дека одредена склоност кон ризик и адреналин е многу привлечна.

  1. Добра смисла за хумор

Истражувањата покажуваат дека чувството за хумор е една од карактеристиките што луѓето сакаат да ја видат кај своите партнери. Кога почнаа подлабоко да ја истражуваат оваа тема, научниците открија дека мажите особено ценат кога жените знаат да се шегуваат на своја сметка.

  1. Емоционална отвореност

Истражувањата покажаа дека луѓето кои го поседуваат овој квалитет добиваат посебна привлечност во очите на спротивниот пол.

Оваа одлика претставува можност за споделување на вашите емоции со другите, што автоматски ги тера другите подобро да ве разберат. Научниците веруваат дека мажите обично ги привлекуваат оние жени за кои сметаат дека имаат поголем праг на разбирање.

  1. Љубезност и позитивни квалитети

За мажот, убавината не е ништо повеќе од убава кожа и негувана коса. Позитивните одлики на личноста се фактор што решително влијае на неговата перцепција.

За време на студијата, мажите биле поделени во две групи и биле замолени да ги оценуваат жените. Едната група морала да суди само врз основа на изгледот, додека претставниците на другата група внимавле и на карактеристиките на личноста.

Резултатите покажале дека втората група мажи претпочита жени со различен изглед и стас, додека мажите од првата група избирале жени со само сличен изглед и фигура.

Соодветно на тоа, се чини дека позитивните одлики на личноста се фактор што може да ја промени перцепцијата за женската убавина.

Напиши коментар