After Midnight

Научно докажано: Овие три нешта ќе го натераат да се заљуби во тебе

Слободно „посрамоти се“ пред него
Иако ова е последното нешто што некој сака да го стори за време на состанок, малку срам може да ти ја донесе потребната предност. Според студијата на Харвард Бизнис школа,та скоро 80% од луѓето сакаат да се забавуваат со луѓе кои не се срамат да откријат некои непријатни детали за себе.

Создадете интерни шеги
Колку и да се глупави, интерните шеги можат да создадат нераскинлива врска помеѓу тебе и партнерот. Една студија од Универзитетот во Тексас покажа дека „форите“ градат заеднички идентитет кој е клучен за врската помеѓу две лица. Експертите дури тврдат дека паровите кои зборуваат на сличен начин имаат многу поголеми шанси да го поминат целиот свој живот заедно.

Заблагодари се
Начините на работа можат да ја отворат секоја врата. Истражувањето спроведено во 2010 година покажа дека мажите и жените кои изразил поголема благодарност до потенцијалниот партнер станале поблиски со него.

Напиши коментар