After Midnight

Не сте сигурни дали вашето поранешно момче навистина се променило и сега ве сака назад? Овие јасни знаци ќе ви покажат дека е така!

Љубоморен е

Поранешното момче не треба да биде љубоморно, ако веќе не чувствува ништо за вас. Во случај да биде иритиран од фактот дека ви оди добро во животот, дека можеби се појавил некој нов, тоа значи дека тој сè уште не го преболел раскинувањето. “Дали тој покажува знаци на љубомора кога ве гледа некаде со пријателите или кога ќе види слика од вас со некој друг на социјалните мрежи? Ова се знаци дека сè уште не успеал да ве преболи”, вели експертот за врски, Залгман Брегман.

Често ви се јавува

Всушност, зависи од тоа за што сака да зборувате. На пример, ако ова се обични разговори „како си, што правиш“, не мора да значи дека тој сака помирување, туку можеби тоа го прави од почит и затоа што е добро воспитан. Но, ако тој инсистира на повеќе приватни разговори, како споделување детали од неговиот живот, и ве прашува детали за вашиот живот, тогаш е можно тој сè уште да не го прифатил фактот дека повеќе не сте заедно.

Го интересира дали имате некој

„Ако вашиот поранешен дечко е премногу љубопитен дали имате некој нов во животот, тоа е знак дека тој сè уште мисли на вас “на оној начин” и сака да знае дали сте сè уште достапни“, смета Бергман.

Сака да разговарате за раскинувањето

Па, прилично е очигледно што сака, ако ви се јави да разговарате за тоа што не било добро меѓу вас… “Можеби работел на себе, сакајќи да се извини за своето однесување или да објасни што се случуваше во неговиот живот во тоа време. Во секој случај, желбата да се зборува за раскинувањето ја отвора вратата за помирување”, вели експертот за комуникации, Ронда Милред.

Ги признава своите грешки

Ако вашето поранешно момче ги признае своите грешки, коишто довеле до раскинување, големи се шансите дека навистина жали за тоа и сака да и дадете уште една шанса на вашата врска. „Ова исто така може да биде знак дека сака да ве задржи како опција сè додека не ги смени работите во однесувањето што довеле до раскинување“, тврди Кристи Чаркутијан, психотерапевт. Ако забележите дека вашето поранешно момче се однесува вака, може да биде поради тоа што не ја изгубил надежта за помирување со вас. Како што луѓето се менуваат, а и емоциите, можно е да успее врската којашто не успеала во одреден момент. Дали е добра идеја да се помирите, се разбира, зависи од многу фактори – на пример, во која фаза од животот сте вие ​​двајца, дали имате заедничка идеја за иднината, која беше причината за раскинувањето… На вас е да одлучите дали вреди да и дадете втора шанса на вашата врска.

Напиши коментар