Celebrity

Неколку лекции од Опра!

Што може да не научи една од најуспешните жени во светот!

Ова е списокот на вистината за животот на една од најуспешните жени на сите времиња!!! Таа вели дека никогаш немала сомнеж во следните вистини!!!

-Она што ќе го кажете или истакнете ќе ве следи секогаш, без оглед на се.

-Улогите кои ги играме во животот, односот едни спрема други се еднакво важни за нашата среќа. Одговорноста едни кон други, сигурноста која си ја даваме заштитувајќи се, мора да бидат секојдневна рутина.

-Неуспехот е знак дека треба да тргнеме по друг пат.

-Кога луѓето ви кажат какви сте, поверувајте им.

-Ако донесувате одлука која се коси со мислењето на другите, светот нема да пропадне…продолжете.

-Сомнежот кој го имате значи дека тоа што го планирате не треба да го сторите.

-Бидете отворени кажете им на луѓето кои ви значат дека ви значат.

-„Извини“ нека биде вашата единствена молитва.

Напиши коментар