After Midnight

Неколку начини како успешно да се изборите со стравот и да ја сочувате љубовта

Исечете ги стравовите од корен

Сигурно сте ја слушнале фразата „Убиј го чудовиштето додека е мало!“ Многу пати, што е апсолутна вистина, па дури и неопходност кога станува збор за стравот. Веднаш штом почувствувате дека стравот гуши, загрижува и предизвикува сомнежи кај вас, обидете се да одолеете, дајте си контрааргумент и пресечете го стравот во коренот. Искрен и отворен разговор со партнерот е најостриот нож за секој страв.

Грижете се за себе

Се разбира, вашиот партнер е некој кој придонесува за вашата среќа, но изворот на неа е во вас самите и никогаш не смеете да го заборавите тоа! Треба да се чувствувате убаво за време на врската и кога сте сами со себе, да уживате во слободното време и да бидете полни со љубов.

Живејте го моментот

Вашата врска не е минатото на вашиот партнер, што ве гуши, ниту мноштвото можности што сте му ги дизајнирале во иднина. Вашата врска е сега и тука и тоа се случува само помеѓу вас двајца. Не дозволувајте да бидете отруени од токсични односи, но потрудете се да поминете квалитетно време со вашиот сакан и да уживате во вашата љубов, без да се враќате во минатото и да создадете не толку реална иднина.

Слушајте се себе

Ако вашиот страв извира од вашата интуиција, која од ден на ден ви кажува дека сте со погрешна личност, немојте да се измачувате себеси или него, туку отворено разговарајте и ставете крај на сите погрешни приказни.

Опуштете се

Не само кога станува збор за вашата врска, туку дајте си шанса да дишете! Потребно ви е засилување од секојдневниот стрес и притисок и нема причина љубовта да личи на тоа. Нека биде твојата оаза на мирот и среќата.

Не ја давете вашата врска со излишни мисли и тешки чувства, негувајте убави емоции, отворена комуникација и нежност, затоа што љубовта мора да се негува за да процвета, а кога таа ќе процвета, конечноќе имате засолниште од сè што ве чека, во свет кој нема време да се сети на љубовта.

Напиши коментар