After Midnight

Неколку начини како успешно да се соочите со стравот и да ја зачувате љубовта

Исечете ги стравовите од корен

Сигурно сте ја слушнале фразата „Убиј го чудовиште додека е мало!“ Сигурно многу пати, што е апсолутна вистина, па дури и неопходност кога станува збор за стравовите. Веднаш штом почувствувате дека стравот гуши, загрижува и предизвикува сомнежи кај вас, обидете се да му одолеете, дадете си контрааргумент и пресечете го во коренот. Искрен и отворен разговор со партнерот е најостриот нож за секој страв.

Грижете се за себе

Се разбира, вашиот партнер е некој кој придонесува за вашата среќа, но изворот е во вас самите и никогаш не смеете да го заборавите тоа! Треба да се чувствувате убаво за време на врската кога сте сами со себе, да уживате во слободното време и да бидете полни со љубов.

Живејте во моментот

Вашата врска не е минатото на вашиот партнер, што ве гуши, ниту мноштвото можности што сами сте ги смислиле за во иднина. Вашата врска е сега и тука и се случува само помеѓу вас двајца. Не дозволувајте да бидете отруени од токсични врски, туку потрудете се да поминете квалитетно време со вашиот сакан и да уживате во вашата љубов, без да се вратите во минатото и да создадете не толку реална иднина.

Слушајте се себе

Ако вашиот страв извира од вашата интуиција, која ви кажува од ден на ден дека сте со погрешна личност, немојте да се измачувате себеси или него, туку отворено разговарајте и ставете крај на сите погрешни приказни.

Опуштете се

Не само кога станува збор за вашата врска, туку дајте си шанса да дишете! Потребно ви е закрепнување од секојдневниот стрес и притисок и нема причина љубовта да почне да личи на тоа. Нека биде вашата оаза на мирот и среќата.

Не давете ја вашата врска со сувишни мисли и тешки чувства, негувајте убави емоции, отворена комуникација и нежност, затоа што љубовта мора да се негува за да процвета, а кога ќе процвета, конечно имате засолниште од сè што ве чека во свет кој нема време да се сети на љубовта.

Напиши коментар