Free zone

Неколку трикови како без грешка да нанесете ајлајнер и да ги истакнете очите во преден план

Мачкини очи

Постапка: Започнете од надворешниот агол на окото со цртање права линија нагоре кон веѓите. Од горниот дел на таа линија, повлечете го другиот, назад кон центарот на очниот капак. Пополнете го тој празен простор со боја и завршете го со цртање на делот од средината до солзниот канал. За да бидете сигурни дека вашите линии се совршено прави, држете визит-картичката како мал линијар. Почекајте линијата да се исуши, а потоа отстранете ја картичката, затоа што ако ја отстраните порано, може да се размачка.

Smokey eyes

Постапка: Нацртајте линија над горниот очен капак и лесно размачкајте ја со четка, прст или стапче за уши до посакуваниот ефект. Можете, исто така, да натопите стапче за уши во малку крема и да триете по нацртаната линија за да ја омекнете шминката. За да не размачка премногу, ставете малку пудра во прав одозгора.

Во духот на 1960-тите

Постапка: Исцртајте го горниот капак со молив за да создадете ефект на мачкини очи. Онаму каде што завршува горниот дел од ајлајнерот, повлечете линија во свиокот на очниот капак навнатре. Оставете дел од капакот чист. Ако имате ниски очни капаци, создадете илузија на поголемо око со тоа што ќе нацртате линија веднаш над свиокот.

Тенка линија и густи трепки

Постапка: Навалете ја главата малку наназад за да не ги затворите очите целосно. Кога ја цртате линијата, држете го ајлајнерот паралелно пред окото. Исцртајте го од почетокот до крајот на окото.

Напиши коментар