Free zone

Неверојатни придобивки од предењето на мачките врз човечкиот организам – Еве зошто е добро да си имате едно вакво крзнено пријателче дома

Истражувањата ги покажуваат следниве придобивки од предењето на мачките врз човечкото тело:

Го намалува стресот

Вибрациите што се создаваат при предење на мачките имаат седативно дејство врз нервниот систем на човекот и со тоа нè смируваат. На овој начин, тие го намалуваат стресот и напнатоста што редовно ги чувствуваме кога се враќаме од работа.

Откривање на дијагноза преку предење

Во светот, лекарите се повеќе стануваат свесни за „моќта“ што ја поседуваат мачките. Имено, по низа истражувања, лекарите дошле до заклучок дека мачките коишто предат се разликуваат во моментот на уживање и во моментот на предупредување на некоја личност за одредена болест. Исто така, постои студија за видот на предење што е различна во зависност од болеста.

Го намалува крвниот притисок

Крвниот притисок, е исто така нешто што мачките што се вртат можат да ги регулираат. Не велиме дека можете да го користите наместо лекови, но сигурни сме дека ќе работи добро за вас.

Го намалува ризикот од срцев удар

Според најновото истражување на кардиолозите, сопствениците на мачки имаат 40% помал ризик од срцев удар.

Ги отстранува отоците и инфекциите

Експертите, исто така, тврдат дека силата на вибрациите произведени од мачките влијае на забрзувањето на циркулацијата. Ова придонесува за побрзо намалување на отокот и елиминација на инфекцијата од телото.

Напиши коментар