After Midnight

Неверство во време на социјална изолација? Не само што е возможно, туку е во пораст

Иако звучи како прилично голем предизвик, за оние кои уживаат во возбудата, неизвесноста, па дури и мала доза страв да бидат фатени, љубовните врски никогаш не им биле попривлечни.

Вратата е затворена.

Тој/таа има важен состанок преку Интернет.

Технички гледано, ништо не е лага. Само вешто беше исклучена информацијата дека не станува збор за состанок од деловна природа, туку станува збор за неверство.

Популарна интернет-страница за состаноци која гарантира дискретна афера за луѓе во брак или врски, деновиве објави дека, откако започна социјалната изолација, сообраќајот се зголемил за осумнаесет проценти меѓу машките корисници и за дванаесет проценти меѓу женските корисници.

Тие решија да ги запрашаат своите клиенти во анонимна анкета што ги натера да се решат да ги измамат своите партнери во моментов, а одговорот е исклучително интересен затоа што се разликува помеѓу половите.

Додека 74% од мажите ја наведоа здодевноста како причина, 46% рекоа дека останувањето во социјална изолација со партнерот ги отворило очите кон квалитетот и иднината на нивните односи, па затоа решиле да бараат алтернатива.

А додека оние со социјална и здравствена одговорност барем засега се држат на виртуелен секс, оние со посилно либидо излегоа да купуваат весници.

Џулија Хартли Мур, сопственик на агенција за детективи, специјализирана за шпионирање на сопружниците во Нов Зеланд, вели дека неверниците секогаш наоѓаат начин да го напуштат својот дом и да се најдат личноста со која се наоѓаат во тајна врска.

„За некои, изговор е да одат во продавница или канцеларија, некои да трчаат или да прошетаат, а некои намерно провоцираат кавга со партнерот за да имаат изговор да го напуштат станот„да се оладат“, вели Мур.

Иако за своите услуги наплаќа пет илјади долари, таа не пропушта клиенти, згора на тоа, нивниот број се зголеми уште од почетокот на социјалната изолација. Ова, забележува таа, воопшто не ја изненадува.

„Во нормални околности, поминуваме само неколку часа на ден со партнерот. Не можеме да знаеме што прави остатокот од времето.

Меѓутоа, кога сте дома со некој 0-24 и таа личност повеќе нема опција да изневерува на пауза за ручек или службено патување, да се допишува додека е во канцеларија или на кафе, постои добра шанса дека ќе го фатите како изневерува во неговиот дом , затоа што со Viber, WhatsApp и Zoom тешко е за неверниците да одолеат.

„Особено сомнителни се луѓето кои никогаш не се разделуваат од својот мобилен телефон дома, се затвораат во друга просторија додека зборуваат, стануваат од масата кога им sвони мобилниот телефон или не одговараат иако sвони.

Во последните неколку недели, на Мур најчесто им се јавуваат личност кои во сомнителен разговор ги фатиле партнерите или прочитале сомнителна порака на неговиот мобилен телефон или на социјалните мрежи и сака да знае што прави и со кого се дружи кога ќе ја напушти куќата.

А тогаш следува физичко или GPS следење. Резултатот? За жал, најчесто сомнежите се вистинити.

Напиши коментар