After Midnight

Никој не ја сака, а често е присутна и знае да биде многу непријатна: Неколку совети како да се справите со љубомората во врската

ЗБОРУВАЈТЕ
Ако сте се почуствувале љубоморно (од која било причина, без разлика дали сте вие ​​или тој), многу е важно да разговарате со вашиот партнер за тоа. Запрашајте се зошто се појавила љубомората? Можеби има нешто што некој од вас го чувствува и му пречи, а не е ни свесен за тоа. Зборувајте за тоа и најдете компромис. Но, пред тоа…

ИЗБРОЈТЕ ДО ДЕСЕТ
Ако сте љубоморен тип и се наоѓате во ситуација кога љубомората може да предизвика лутина, длабоко вдишете и избројте до десет. Колку и да ви изгледа смешно, оваа форма на медитација ја намалува вознемиреноста и може многу брзо да ве смири.

ПОРАБОТЕТЕ НА СИГУРНОСТА
Љубомората најчесто е предизвикана од несигурност. Запрашајте се зошто се чувствувате несигурни и загрозени? Дали мислите дека можеби не сте достојни за нечија љубов? Мислите дека не сте доволно добри и убави за него? Дали се споредувате со другите жени? Размислете внимателно зошто се чувствувате несигурни и љубоморни. Вашиот партнер треба да го стори истото ако е љубоморен. И потоа вратете се на првиот совет.

СМИРЕТЕ СЕ
Кога сме љубоморни, честопати имаме тенденција да донесуваме заклучоци и да ги преувеличуваме работите (и подоцна да жалиме за тоа). Не ти одговори на повикот? Заборавил да ве побара во договореното време? Во такви случаи, многу луѓе имаат изрежирано најлош можен филм и најчесто знае да ни „пукне“. Меѓутоа, наместо експресно црна боја – ако батеријата на неговиот мобилен телефон се испразнила, тоа не значи дека тој е во кревет со колешката од работа – повеќе сакате да се смирите и да размислите. Длабоко вдишете и избројте до десет.

Напиши коментар