Free zone

Нов моден тренд за 2021 година: Шишките се вратија во игра – Еве кои одговараат на вашиот облик на лице!

Шишките повторно се ИН и се најавуваат како уште поголем тренд за 2021 година! Постојат различни модели кои изгледаат одлично на Инстаграм, но важно е да погодите кој модел одговара на вашите црти на лицето. Шишките е многу едноставно да се направат, но исто така е многу лесно да се постигне контра ефект, затоа треба прво да се распрашате и добро да се консултирате.

Срцевидна форма на лице

Со лице во форма на срце, потребно е да се изберат шишки кои дополнително нема да го нагласуваат челото, туку визуелно ќе го направат потесено. Шишките кај оваа форма треба да бидат нерамни, неуредни или постепени. Овде одговараат и таканаречените шишки – завеси кои ќе стават акцент на очите и на самата средина на лицето, а не на широкото чело. Во прилог на овој метод, обликот во форма на срце е погоден и за шишки кои се коси.

Овална форма на лице

Овалната форма е најдобрата форма на лице, бидејќи не бара специфичен вид на шишки. Скоро секој вид одговара, но изборот на остатокот од фризурата не е голем проблем. Подолгите, расфрлани, нерамни шишки се секако соодветни. Биле подолги или пократки бидејќи визуелно ќе го издолжат лицето, така што тука има навистина многу можности. Единствените што можеби не одговара на оваа форма, се целосно рамни и симетрични шишки до веѓите, па затоа тие се големо НЕ!

Четвртаста форма на лице

Квадратна или четвртаста форма на лице е вообичаена форма со која жените водат борба кога треба да изберат фризура, особено шишки! Многумина се убедени дека ниедна не одговара на оваа форма, но тоа не е точно. За квадратниот облик, можеби е најдобро да изберете некои обични шишки кои паѓаат малку под веѓите, без да бидат геометриски, прави и густи за да не ги потенцирате дополнително квадратните црти на лицето.

Ниско чело

Ниското чело бара асиметрични шишки, а дополнителен плус со оваа форма се шишките кои се сечат накосо. Секој знае за себе која страна од неговото лице му е лично подобра и поубава, така што директно расекување од десно кон лево или обратно, зависи само од нас самите и од тоа како се доживуваме себе.

Високо чело

Со високото чело, најважно е визуелно да го намалите или скратите челото. Правите шишки, кои се поставени на средината на лицето по должината над веѓите се можеби и совршен избор за личност со високо чело. Покрај тоа, важно е да се нагласи дека краевите на шишките треба да одат до јагодичките за да се добие издолжен ефект на лицето.

Напиши коментар