Celebrity

Нов нервен слом на Кание Вест: Уринира по Греми наградата, бара авторски права, ја повикува Тејлор Свифт за помош

Вест веќе некое време се бори со биполарно растројство.

Светот едноставно изгледа дека е сведок на уште еден нервен слом во јавноста од раперот Канје Вест.

Тој во претходниот час објави повеќе од 100 твитови од официјалната страна, а овој пат ги повика НБА и музичката индустрија.

Вест ги обвини двете индустрии за искористување на талентот со темна кожа, велејќи дека тие ги воделе белци, иако е јасно дека без Американци со темна кожа тоа е невозможно,

Тој додаде дека одземањето на авторските права мора да се запре и дека „белците на врвот на овие организации“ се обидуваат да го намалат влијанието на Американците со темна кожа и дека ја превземаат заслугата за нивниот успех.

Тој ги спомна и неговите авторски права, обвинувајќи ја Универзална музика дека ги контролира неговите ремек-дела и не сака да му ги продаде.

Да се потсетиме, Тејлор Свифт се соочи со сличен проблем кога нејзината издавачка куќа не сакаше да ги продаде нејзините главни снимки од нејзините песни, кои сега се во сопственост на Скутер Браун.

Во еден од твитовите тој дури ја повика Тејлор за помош.

„Тие не сакаат да ми дадат можност да ги купам своите мастери затоа што се плашат дека навистина ќе го сторам тоа: тие знаат дека имам толку многу пари“, рече тој во еден од твитовите.

Можеби најбизарниот момент на целата вечер е оној во кој Кание фрли една од Греми наградите во тоалетот, а потоа уринираше на неа.

Напиши коментар