After Midnight

Оној кој вистински ве сака нема да дозволи да чекате!

Размислете каква е таа блискот кога седите и чекате да се јави, а тој не се јавува. Престанете да се залажувате дека сте имале некоја екстремна врска. Бидејќи единствената екстремност во таа врска веројатно е вашиот труд.

Често прашање коешто го слушаме од многу девојки е: „Зошто тој ми рече дека сака сè со мене, ако ме бара само за интимни моменти?“

Безброј пати сме слушнале девојки кои со неверување гледале што им се случува на емоционално поле и како им пропаѓа врската, а кога ќе им кажете дека овој човек ги сака само за интимни моменти, тие со неверување ќе повторат: „… но, не ми зборуваше така! “

Вистината е, всушност, дека треба помалку да слушате што ви кажуваат луѓето, а повеќе да гледате како се однесуваат кон вас.

Дури и во ситуации кога мислите дека сте се чувствувале блиски со тој човек и сте виделе во него дека чувствува нешто за вас, а потоа нагло ве напуштил, размислете дали било навистина така.

Каква е таа блискост ако се гледате само навечер, за време на викендите, само кога нему му одговара.

Или на пример, кога неговата партнерка не е дома. Кога неговите пријатели не прават забава.

За каква блискост станува збор кога тој не ве бара, освен кога треба да се договори состанок?

Кога тој зборува со вас само кога зборува за себе.

Размислете колку е сето тоа само физички, за задоволство и страст.

И престанете да се залажувате: „… но ние имавме екстремна врска“.

Бидејќи единствената екстремност во таа врска веројатно е вашиот труд.

Запомнете: човек кој се грижи, вложува енергија.

Напиши коментар