Free zone

Ова мора да го пробате: Поправете го скршениот нокт со помош на кесичка чај!

Сите нокти се со иста должина, но тогаш чувствувате мал удар и баш така, вашите нокти се уништуваат затоа што барем едниот од нив се скршил.

За среќа, имаме многу лесен трик за да ја поправиме таа пукнатина на ноктот: вреќичка со чај.
Подготовка: Започнете со чисти нокти. Бидете сигурни дека лакот и сè друго е отстрането од ноктот.

Чекор 1: Исечете ја вреќичката. Обавезно пресечете што е можно поблиску до должината и ширината на преломот на ноктот.

Чекор 2: Нанесете малку лепак. Додадете капка лепак на чепкалката за заби и полека ставете го на ноктот.

Чекор 3: Нанесете ја кесичката чај со пинцета. Ставете го парчето над пукнатината, а потоа оставете да се исуши.

Чекор 4: Израмнете ја површината. Нежно израмнете ја површината на ноктот со лесна турпија за нокти.

Чекор 5: Откако скршениот нокт ќе се израмни и сè ќе биде мазно, сторете го истото со остатокот од ноктот. Потоа исечете ги кутикулите, но не сечете ги премногу

Чекор 6: Нанесете ја основата, а потоа и лакот.

Напиши коментар