Astro&Horoscope

Овие хороскопски знаци важат за најемпатични

Риба

Веќе ви е доволно тешко постојано да сакате да им угодувате на луѓето, а имате и високо развиена емпатија. Рибите заробени помеѓу овие две состојби можат да бидат постојано под стрес и вознемиреност. Чувствувате кога некој член на вашето семејство се чувствува лошо, како и кога „лебдите“ над него за да ја „впиете“ целата таа негативна енергија. Вие не го правите тоа затоа што сакате, туку затоа што имате присилна потреба да помогнете. Вашето присуство во тие моменти со задоволство е прифатено затоа што делувате многу смирувачки. Ја чувствувате тежината на целиот свет и многу се трудите да не им покажувате на другите емпатични луѓе колкава грижа е тоа.

Бик

Вие сте неверојатно чувствителни на чувствата на другите луѓе, толку многу што понекогаш може да имате и физичка реакција. Свесни сте за тоа и не е нешто со што ќе се пофалите. Вие едноставно си дозволувате да бидете тука за другите. Вие ја земате нивната болка, а вашата добра природа и желба да помогнете, секому ќе му биде од корист. Вие сте најдобриот пријател што можете да го посакате и знаете како да ги смирите луѓето со љубов и љубезност.

Девица

Целиот живот сте растргнати помеѓу тоа да сте закоравен перфекционист и нежен симпатизер. Фактот што толку многу ги чувствувате туѓите чувства е една од причините зошто може да станете многу напорни и студени, бидејќи емоциите на другите луѓе можат премногу да ве повредат. Чувствувате сè многу длабоко, а тоа особено се однесува на животните. Емпатијата е длабоко вкоренета во вас, но исто така и ве вознемирува.

Напиши коментар