Astro&Horoscope

Овие три знаци се секогаш нетрпеливи, и кај нив сè мора да се направи сега и веднаш

Не се вели залудно – трпеливо, спасено. А, трпеливоста е доблест што изгледа дека не му е дадена на секого. Трпението обично е секогаш добро наградено, се учи од рана возраст кога родителите ќе ви кажат да бидете трпеливи и дека ќе добиете нова играчка за роденденот. Сепак, и покрај нивната напорна работа, трпеливоста е навистина тешка за поединците.

Стрелец
Стрелецот на животот гледа како на сунѓер од кој знае да ја исцеди секоја капка. Со ранец закачен на рамото, стрелецот секогаш се стреми кон движење и авантура. Внатрешниот порив не ги држи во место и ги тера да ризикуваат и да доживеат возбуда што вреди да се раскажува со генерации. Стрелецот мисли во насока: „зошто некому би му било важно некое лице да седи со крпа на главата еден час и да чека да му се исуши косата?“ Стрелецот е преплашен од здодевното секојдневие и нема трпение за статичните луѓе во неговиот живот.

Водолија
Интелектуалци од една страна, и тврдоглави личности кои сакаат да знаат сè, од друга страна. Водолиите се примитивни мислители, кои често се сметаат себеси за суштества од друга планета, или барем изгубени во минатото. Водолијата има чувство дека светот заостанува зад нив и тие постојано треба да ги туркаат работите напред. Нивната прогресивност е истовремено нивен меч со две острици. Водолиите не трпат неспособност или сметаат дека немаат доволно време во животот за луѓето кои не го следат нивното темпо.

Овен
Овенот како огнен знак секогаш делува импулсивно и со жестока итност пристапува кон задачите во животот. Ништо не може повеќе да го изнервира од неодлучен пријател во ресторан кој гледа во менито 10 минути и не знае што да нарача, или девојка додека купува, и не може да одлучи меѓу два пара чизми. Овенот е создаден за акција и има чувство дека тривијални ситници го влечат кон дното.

Напиши коментар