Celebrity

Paul McCartney ја продаде ‘Hey Jude’ за $910,000

Аукциите на Цулиен ја одржа својата аукција „Битлманија“ во текот на годината, „Сите Битлси“, виртуелно во петок (10 април) и во неа беа прикажани повеќе од 250 артикли од иконскиот бенд, вклучително и никогаш претходно невидени меморијали, гитари и инструменти, автограмирани предмети, редок винил, нејасен лиценциран материјал и многу повеќе.

Највисоката продажба беше рачно напишаниот текст на Пол Мекартни на „Hey Jude“, користени во студиото за снимање во лондонските Тридент Студиа во јули 1968 година. Се продаде за 910,000 американски долари, што е нешто повеќе од неговата проценка од 160,000 американски долари.

Напиши коментар