Free zone

Порака за сите девојки кои мислат дека нивното тело не е доволно убаво

Што ни кажуваат вишокот килограми?

Често сме премногу критични кон себе, сурови сме и наместо да се сакаме, се осудуваме и отфрламе себеси. Ова често им се случува на девојките кои не се задоволни од нивниот одраз во огледалото. Девојките кои не се задоволни со своето тело, не го прифаќаат и помалку се ценат себеси, поради естетскитее несовршености – ова е пораката за вас:

Жената е нешто повеќе од сите тие бројки на вагата. Таа е повредна од бројот на фустани и панталони, бројот на зголемени или изгубени килограми. Тежината е дефиниција на материјата што содржи предмет или тело, а не на вашите амбиции, потенцијали и вредности. Честопати се трудиме да го достигнеме тоа совршенство што се пласира на социјалните мрежи. Секоја слика на совршена фигура може да предизвика да се чувствуваме незадоволни и да не се прифаќаме себеси. Навистина е тажно да се види колку убави и сјајни девојки, стануваат демотивирани и обесхрабрени поради неколку вишок килограми.

Здравиот живот е важен, здравата исхрана е неопходна за целокупното здравје и одлично е да се грижиме за нашето здравје и изглед, но ние често забораваме колку е навистина важно менталното здравје.

Идејата за прекумерна тежина или недоволна тежина често ги оптеретува младите девојки, што резултира со „злоупотреба“ на сопственото тело, на одреден начин. Нашите тела се наш посебен и убав храм. Нашите тела ги содржат сите наши мисли, карактеристики, идеи и чувства. Без нашите тела ние не би биле ние. Ако сакаме да ги смениме на некој здрав начин, треба да го сториме тоа. Но, не треба да правиме промени за да ги задоволиме или импресионираме другите луѓе. Ние дефинитивно сме единствените кои вистински ги задолжуваат нашите тела. Никој нема целосно право да ни каже дали нашите тела се доволно добри или не.

Ние сме многу повеќе од физичкиот изглед. Имаме уникатно внатрешно суштество и душа, а самодовербата и насмевката се работите што ќе направат да изгледаме најатрактивно. Не е сè во големината на фармерките, туку во големината на нашите срца и ум. Прегрнете го вашето тело, сакајте го, набљудувајте ја и сакајте ја секоја кривина, потез, несовршеност, испакнатост и коска. Ќе изгледате најдобро ако научите како да се чувствувате добро во сопствената кожа. И секогаш носете работи што ќе прават да се чувствувате пријатно. Само вие избирате што да му дадете или одземете на вашето тело, но едно е најважно – не заборавајте да го сакате!

Напиши коментар