Free zone

Потрагата по добар филм трае и трае: Колку часови годишно поминуваме само во потрага по тоа што да гледаме?


Не сме сигурни дали сакате да го знаете ова.
Бројот може да биде малку поголем отколку што очекувавте. Понекогаш се исплати да копаме и истражуваме кога тоа пребарување завршува со одличен филм, но понекогаш бараме и пребаруваме, за во секој случај да се откажеме од гледањето на филмот затоа што е или лош или не најдовме ништо интересно. Само кога гледате филм, ништо добро не ви паѓа на ум, а вашиот пријател одеднаш не реагира на пораките за да ви даде препорака. И тогаш нема друг избор освен да барате и да се обидете да ископате нешто што досега не сте го виделе, што би било доволно интересно. И така, пребарувате и пребарувате, и поминувате 187 часа од вашиот живот годишно барајќи што да гледате! Ние поминуваме 8 дена во годината само во потрага. Многу или малку?


Ова е толку стресно што се покажа дека е причина за расправии во семејството или со пријателите / дечкото / девојката. Истражувањата покажаа дека поради потрагата по филм, луѓето во просек се караат со некого до три пати неделно. Леле! Иако можеби мислите дека Нетфликс и слични услуги за стриминг ќе го олеснат решението што ќе го гледате затоа што имаат многу предлози во согласност со она што ние вообичаено го гледаме – сепак не е доволно за да донесете брза одлука. Всушност, 76% од испитаниците на оваа анкета рекле дека веќе им е досадно од ваквите услуги за гледање филмови и серии.

Напиши коментар