After Midnight

Психијатарот Михаил Лабковски: Зошто сексуалноста нема врска со возраста и изгледот?

Постојат три работи што воопшто не се важни: возраста, изгледот и карактерот. Вашата сексуалност не зависи од нив.

Кога девојката има 20 години, се сака себеси, не се плаши од никого, избира кој сака, ги „шета“ мажите како што сака.

Прашањето е, што се случува со неа за 15 години? Едноставно не можете да ја препознаете. Се појавува одредено незадоволство, таа не се сака себеси, таа започнува да посетува козметички салони и пластични хирурзи, сето тоа од една причина – патолошка желба да ја задржи својата младост и конечно да си се допаѓа себеси.

Типично чекорење на жена над 35 години е со прстите на нозете навнатре. Движењето е некако несигурно. Жената почнува да се шминка се повеќе и повеќе бидејќи се срами од своето вистинско лице. Но, непријатното изненадување е што сите начини да се задржи младоста по секоја цена не функционира.

А еве зошто:

Жената во главата го има стереотипот: на 20, сите ме сакаа. Значи, да се биде сакан – морам да изгледам како да имам повторно 20 години. А штом наполни 35 години, таа почна да ја губи довербата во себе и својот изглед.

Во нашата земја постои хипертрофичен култ на младост. Од 20 до 40 години, мажот не размислува за својата младост. А кога има 45 години и повеќе, мажот почнува да сфаќа дека старее. И за да се увери дека е сè уште привлечен, тој започнува да бара млада девојка.

Патем, не е факт дека тој ќе ја најде, но неговиот голем интерес за младата девојка го раѓа овој култ: само младите го сакаат, само младите го посакуваат.

Три работи во животот не се многу важни: возраста, изгледот и карактерот.

Не се заморуваме да повториме дека луѓето околу вас само ве перцепираат како што се перцепирате себеси.

Ова важи и за мажите, но не станува збор за нив. Како се чувствувате, како изгледате. Зошто?

Да, затоа што мажите сè уште нема да го видат вашиот изглед, но ќе го уочат вашето чувство за себе. А ако жената е подготвена да шета наоколу со туѓо лице, таа се чини дека не е подготвена да се сака себеси, и ниту една операција не може да го промени тоа.

Што е сексапил?

Сексуалната привлечност не е збир на параметри што мора да бидат исполнети. Телото што самата жена го сака и смета дека е секси е сексуално привлечно.

Веднаш, можете да наведете десетици прилично познати парови каде жената не само што не е во склад со канонот на убавина на прифатени во општеството денес, но искрено таа не е ни убава.

Јоко Оно е најјасен пример. Нема убаво лице, нема убава фигура. А Ленон беше згоден, со широки рамења, убав …

Пирс Броснан и неговата сопруга тешка 120 килограми.

Хју Џекмен и неговата Дебора.

Бандерас и Мелани Грифит итн …

Сексуалноста не се однесува на вашето тело, тежина, возраст, колку брчки имате и слично.

Сексуалноста доаѓа одвнатре.

Човекот е така направен, неговата психа функционира на тој начин.

Веднаш штом ќе почнете да се сакате, веднаш наоѓате партнер, внимание … Ниту возраста, изгледот или изразот на лицето немаат никаква врска.

Напиши коментар