After Midnight

Се гледате со разведен маж? Еве неколку грешки кои што мора да ги избегнете

Разводот е трауматично искуство за многумина, а фрустрациите што доаѓаат по бракот честопати се пренесуваат на идните емоционални врски.

Еве го искуството на една девојка која направила неколку големи грешки кога започнала да се гледа со разведен маж од која може да научите многу.

Игнорирајте го неговото мислење за деца
Односот со маж кој има деца треба да започне со отворени карти.

„Иако рече дека сака деца, работите се променија со текот на времето и јас ги игнорирав неговите сигнали. Имаше две деца од првиот брак, а потоа рече дека би сакал едно со мене. Наскоро сфатив дека се предомислил“, објаснува девојката.

Наместо да ги толкувате знаците, треба да се соочите со проблемот, особено ако партнерот веќе има деца. Корисно е да се открие на почетокот дали имате исти планови за семејно проширување.

Учествување во расправија за неговата поранешна сопруга
Пред да започнете врска со разведен маж, треба да проверите какви се неговите емоции за неговата поранешна сопруга.

„Се чувствував како да сум дел од нивната врска. Тој зборуваше за неа цело време. Тоа предизвикува многу напнатост, а потоа се одразува на квалитетот на нашите односи и носи стрес “.

Ваквите ситуации може да се избегнат ако партнерот самостојно си го реши проблемот од минатото.

Разлики во финансискиот статус
Проверка на материјалните можности ќе одговори дали двојката може заедно да ужива или не.

„Тој имаше пониски приходи и мораше да плати алиментација. Ова го ограничи бројот на активности погодни за заедничко уживање. Сакав да патувам повеќе, па отидов на свои патувања. Плаќав само кога тој сакаше да појде со мене “.

Мажите понекогаш се многу чувствителни кога станува збор за приходот, па гордоста не дозволува жената да плати за нив. Кога приходот на партнерите е на слично ниво, тогаш има помалку проблеми заради парите.

Недостаток на квалитетно време
Мора да се постигне договор за заедничкото време. Кога мажот има обврска да има деца од неговиот прв брак и проблемите што продолжуваат по разводот, партнерот понекогаш мисли дека губи време со него.

„Беше голем предизвик затоа што мојот партнер работеше ноќна смена. Тој сакаше да биде со своите деца за време на викендите, затоа поминавме многу слободно време одделно“.

Децата се приоритет, но слабата организација на времето се одразува на квалитетот на врската по разводот.

Напиши коментар