After Midnight

Сè што треба да знаете за сексот со својoт поранешен партнер

Во моментот е одлично, но носи многу подлабока приказна…

Приказната за секс со својот поранешен партнер е како лизгање во тој стар пар чевли од кои не можете да се ослободите. Тие се распаѓаат на парчиња, така што знаете дека треба да ги донирате. Но, тие исто така се неверојатно удобни – тие не ве иритираат или стегаат. Ах, дали треба да ги дадете на некого или повторно да ги облечете? Или да ги ставите на страна?

Ако размислувате да се вратите на стар пламен, има неколку работи што треба да ги имате предвид во прв план.

Woman and man playing domination games in bed together

Позитивни аспекти:

Може да ги смири тешките чувства
Ако сексот оди добро, тоа може да ги смири тврдите чувства што останале од раскинувањето.

Наместо да бидете груби едни кон други, сексуалниот контакт после врската можеби потсетува на неколку топли, сексуални ставови што ги имате.

Сексот со бившиот партнер може да биде случаен, утешен и сигурен бидејки не излегувате надвор од вашата зона на комфор.

Негативни аспекти:

Повторно може да доведе до емоционална поврзаност.
Сексот може да се случи без многу емотивна приврзаност, но не се случува често. За некои жени, продолжувањето да имате секс со вашиот поранешен може да ви ја врати болката од нарушената врска, создавајќи болно искуство.

Истражувањата покажуваат дека времето лекува скршено срце и отфрлање, а хемискиот процес вклучен во сексот може да го спречи овој процес.

A young couple are a boyfriend and a girlfriend who enjoys sleeping, lying in bed together in the daytime

Заклучок:
Ова може да доведе до нов почеток со вашиот поранешен партнер.

Сексот со својот поранешен може да ви помогне да разберете дека сакате повторно да пробате. Иако можеби започна само како секс, двајцата или можеби само еден од вас може да почне да размислува за помирување. Ако тоа е негативно за двајцата, тогаш е добро, но ако двајцата сакате да ги надминете работите што ве одделуваат, сексот со својот поранешен би можел да биде одлична идеја.

Напиши коментар