Free zone

Седум моќни реченици за справување со стресот

Како да се справите со стресот и покрај сите предизвикувачки околности во современиот живот? Премногу често нивото на стрес се зголемува толку многу, што навистина ни треба „тајно оружје“ за да се справиме со него.

Ќе ги изберете своите „волшебни реченици“ за намалување на стресот, а тоа може да биде и некоја медитативна вежба, омилен цитат или повторување на зборовите од некоја за вас, драга песна.

Колку може да биде чуствителна нивната едноставност, покажува и овој краток список на нашите омилени кратки реченици, кои можат да помогнат во ослободувањето од стресот:

 • И ова ќе помине
 • Вдиши. Издиши. Продолжи
 • Животот е процес
  • Најдоброто допрва доаѓа
  • Не плачи за тоа што е готово. Насмевни се затоа што се случило
  • Ќе го прифатам она што не можам да го променам
  • Јас одбирам да бидам среќна

Напиши коментар