Astro&Horoscope

Шест вообичаени соништа и какво значење имаат тие

Летање

Соништата со летање се најчести кога сме деца. За жал, колку повеќе старееме, толку помалку ги сонуваме, бидејќи стануваме свесни дека животот може да биде доста тежок. Сепак, како стар добар пријател, тој сон исто така ќе се појави од време на време, и кога тоа ќе се случи, тоа значи дека сме многу задоволни од нашиот живот во тој период. Овој вид сон се случува претежно кога се чувствуваме моќни и кога некои работи одат на подобро. Тогаш ја сфаќаме нашата способност да се „издигнеме“ и да ги постигнеме тие „високи“ цели што си ги поставивме на самите себе. Исто така, овој сон се јавува кога се чувствуваме ослободени од нешто што било голем товар за нас.

Доцнење на многу важен настан

Овој сон постојано се враќа кај луѓето кои се борат против одреден рок – на пример, кај новинарите – и тој е тука за да ги предупреди и мотивира подобро да се подготват за тој рок во реалниот живот. Сепак, тоа се случува и кај оние кои по природа се нетрпеливи, а сонот е одраз на нивниот ум. Во случај понекогаш само да сонувате за ова, запрашајте се дали постои моментална можност што се плашите дека ќе ја пропуштите ако не ги подобрите вашите перформанси.

Смрт

Овие соништа се многу вознемирувачки, бидејќи болката и тагата што ги чувствуваме се многу реални. Соништата за смртта се всушност соништа за промена, завршувања и ослободување. Во случај да сонувате дека умира некоја од вашите најблиски, тоа е далеку од предупредување за нешто такво, но тоа е одраз на вашите чувства кога станува збор за промената низ која поминувате.

Се возите во возило кое не можете да го контролирате

Возилото од соништата ја претставува вашата способност да го контролирате и управувате вашиот живот или одредена ситуација во посакуваната насока. Кога ќе изгубите контрола над возило, тогаш сте изгубиле контрола над нешто во вашата реалност. Запрашајте се: што ви излезе од раце? Што прави да се чувствувате како да немате насока? Овој сон честопати е предупредување за вашата мудра потсвест дека мора да запрете кога станува збор за некакво однесување. Честопати овој сон ни сигнализира дека трошиме премногу и дека ќе доживееме дефект на енергијата ако не се ослободиме малку.

Вашиот партнер ве изневерува

Добро, овие соништа можат да предизвикаат голем гнев, грижа и повремени шамари штом ќе ги отворите очите. Иако тие можат да бидат многу вознемирувачки, добрата вест е дека тие ретко значат дека вашиот партнер прави нешто на страна.

Она што значи, од друга страна, е дека нешто го одвлекува од вниманието што мислите дека го заслужувате. Бизнис, игри, фудбал или слично. Ова подразбира дека е време за компромис.

Секс

Кога имате секс во сон, тоа ретко е навистина секс! (Извинете што ви ги разбивме сите надежи.) Во повеќето случаи, сексот во сон значи дека сакате да се поврзете со некого на психолошка основа (иронично, нели?).

Постои златно правило при толкувањето на сексуалните соништа: изберете три одлики кои прво ќе ви паднат на ум кога ќе помислите на таа личност. Дали од трите, има барем една што би сакале да ја „вметнете“ во вашата личност?

Напиши коментар