Astro&Horoscope

Што да очекуваме од Венера во знакот на Вага сè до 21.11.

Во нашата природа е да се поврзуваме со другите. Убавината, привлечноста и поврзаноста припаѓаат на доменот на Вагата, а Венера како планета го црпи најдоброто од тој знак. Дизајнот, модата и уметноста (сликарство, скулптура, музика) како израз на возвишената убавина и хармонија, исто така, заедно со Рибите, се во доменот на овој знак.

Кога се поврзуваме со другите, физичкиот изглед е секако важен, бидејќи без оглед дали сакаме да си го признаеме тоа или не, ќе се поврземе со другите полесно и ќе привлечеме некого полесно ако сме негувани, средени и чисти. Што Венера од Вага бара од нас. Кога ќе сретнеме некого, најпрво ќе се забележи екстерното, а дури потоа внатрешното (што е во доменот на Скорпија), бидејќи надворешното е веднаш видливо, а внатрешното се открива со текот на времето и запознавањето.

Венера во Вага е период кога луѓето навистина сакаат да најдат партнер или да ја зацврстат љубовната врска. Затоа, Сатурн, кој носи стабилност, трајност и сериозни врски во Вага, е возвишен.

Затоа, да ги искористиме сите придобивки на модерната технологија и техниките за разубавување за да бидеме убави, привлечни и да ја привлечеме вистинската личност во нашите животи. Денес, за среќа, програмите за козметика, нега, медицина, исхрана, спортски вежби напредуваа многу, така што убавината и привлечноста не се поврзани само со младоста, туку и луѓето во позрелите години можат да останат убави и пожелни.

Напиши коментар