Free zone

Што е нумерологија и што значат броевите?

Дали знаете како да го пресметате вашиот нумеролошки број?

Нумерологијата е античка наука на броевите. Бројките се претставени насекаде околу нас во нашите секојдневни животи, но тие треба да се толкуваат на вистински начин. Кога ќе го постигнеме тоа, ќе погледнеме на сè од „различен“ агол и ќе разбереме некои од нашите животни настани. Ние ќе ви помогнеме со тоа во текот на целиот текст.

Се заснова на толкување на едноцифрени броеви од 1 до 9 и двоцифрените броеви 11, 22, 33, 44, кои се напишани 11/2, 22/4, 33/6, 44/8, кои на крајот се сведуваат на едноцифрени. Целиот наш живот се сумира во овој чуден свет на бројки.

Додавањето на денот и месецот на раѓање ви дава биоритмички број (пр. 03.04.1987 година е датумот на раѓање: 3 + 4 = 7, што значи дека вашиот биоритмички број е 7).

Додавањето на бројот на годината на раѓање ви дава број на генерација (на пр. 1 + 9 + 8 + 7 = 16 = 1 + 6 = 7, што значи дека вашиот генерациски број е 7).

Збирање на биоритмичкиот број со генерацискиот број ви дава личен број (на пр. 7 + 7 = 14 = 1 + 4 = 5, што значи дека вашиот личен број е 5). И сега ќе се обидеме да објасниме што навистина значи биоритмички, генерациски и личен број.

Биоритмичкиот број покажува према што се стремиме во животот, какво е нашето однесување, какви се нашите способности.

Бројот на генерација ја претставува годината на нашето раѓање. Опишува како изгледала навистина годината: тешка, војна, криза, година на промена, итн.

Личниот број го претставува нашиот живот, нашата судбина. Ни покажува што навистина сме, како поединци, како се однесуваме, какви се нашите таленти, каква е нашата енергија, колку сме успешни.

Број 1 – Укажува енергија, доверба, оригиналност, храброст. Луѓето од единиците се претежно популарни, самосвесни. Тие се стремат кон напредок и имаат свои идеи. Тие тешко се менуваат и не сакаат критики. Тие сакаат ред, чистота, практичност, предизвици. Тие се наметливи и самостојни. Тие се потпираат на енергијата на другите луѓе и поседуваат голема моќ. Единицата е симбол на сила и силна волја. Единиците секогаш сакаат да бидат први, да бидат лидери и затоа се број 1.

Број 2 – Укажува емоции, промени во расположението, многу често осаменост. Луѓето со број 2 се праведни, сензуални, јасни. Тие честопати имаат внатрешни стравови и блокади. Тие ретко ја вршат работата самостојно, повеќе склони кон партнерства. Двојките се многу семејни, трпеливи, грижливи. Имаат љубов кон естетика и уметност.

Број 3 – Укажува креативност, оптимизам, богатство, успех. Тројките имаат смисла за хумор, секогаш во добри духови и среќни што се гледаат едни со други во општеството. Тие се среќни што им помагаат на другите и се многу сигурни. Тие се одлични имагинатори, одговорни на работа, отворени, комуникативни. Тие знаат да бидат светлосни, но исто така и многу ранливи.

Број 4 – Укажува дисциплина, работа, сила. Тоа е бројот на проблеми, ограничувања. Четворицата прават тешки работи и животот им носи многу потешкотии. Тие се уредни, деловни и вредни. Сепак, тие не се флексибилни и гледаат на сè од потемна страна. Тие ретко се жалат. Традиционалистите имаат доверба како пријатели.

Број 5 – Укажува нестабилност, љубопитност, непредвидливост. Петките сакаат да пробаат сè во животот. Петката се дружи лесно, сака да патува и сето тоа е предизвик за неа. Таа е комуникативна и темпераментна. Таа е интелигентна и има талент за пишување. Генетиката е на нивна страна, па изгледаат млади. Тие се енергични, дружељубиви и позитивни, но знаат да бидат површни.

Број 6 – Укажува човечност, сензуалност, љубезност, шарм. Бројката 6 е комуникативна, креативна и позитивна. Таа е многу популарна во општеството и има рафинирано држење на телото. Таа е врзана за семејство и многу благородна. Овие луѓе се хедонисти и многу често материјалисти. Тие се романтични, нежни и страсни. Многу често тие се жртви на семејството затоа што несебично се даваат. Секогаш можете да се потпрете на нив.

Број 7 – Укажува мир, тишина, мудрост, внатрешна сила, тајна. Седмицата е мистериозна и мистична. Луѓето со седмица се исклучително интелигентни, софистицирани и благородни. Тие знаат дека се осамени и имаат изразена моќ на интуиција. Имаат тенденција да анализираат сè и секого. Свесни се дека се различни и тука лежи нивната моќ.

Број 8 – Укажува моќ, успех, пари, акција. Осмиците се успешни на своите работни места и лесно стекнуваат материјално богатство. Обично тие се на високи позиции и позиции на одговорност. Тие треба да научат да ја контролираат својата моќ. Тоа е број на авторитет и моќ.

Број 9 – Укажува храброст, ризик, волја, тајна, мудрост. Деветките се затвореници кои не ги откриваат своите тајни. Тие се благородни и среќни што им помагаат на другите. Тие имаат моќ на исчекување. Тие се полни со разбирање и сочувство кон другите. Девет е најхуманиот број меѓу броевите.

Напиши коментар