Free zone

Што се случува со вашите гради кога ќе престанете да носите градник?

Ако долго време недостасува соодветна поддршка, градите ќе се растегнат, опуштаат и ќе започнат да висат со текот на времето.

Сепак, д-р Андреа Мадриграно има друга теорија. Таа смета дека дали градите ќе се опуштат зависи од нивната структура или густината.

За жени со помали гради, докажани придобивки има носење на градник.

Сепак, обајцата експерти се согласуваат дека има неколку фактори кои можат да влијаат дали и кога градите почнуваат да висат. Овие вклучуваат телесна тежина на жените, генетика, бременост и доење.

Сè на сè, во оваа вонредна состојба во која се наоѓаме заради корона вирусот кога нашите денови ги поминуваме на домашна и социјална дистанца, важно е да го направите она што ве радува и ве тера да се чувствувате добро. Ако една од овие работи вклучува и не носење градник, тогаш нека ви биде.

Напиши коментар