Celebrity

Сите сме го гледале “Сам дома” повеќе од еднаш, но овој детал ретко кој го забележал: Погледнете за што се работи!

Божиќниот класик „Сам дома“ за прв пат беше емитуван пред триесет години. Мал е бројот на оние кои не го погледнале барем еднаш, ако не и повеќе од еднаш.

Имено, приказната за филмот „Сам дома“ зборува за осумгодишниот Кевин Мекалистер кој останува сам дома на Божиќ, кога неговото семејство оди на патување во Франција и случајно го остава дома.

Покрај тоа што е целосно сам во големата куќа, пред него се раѓа и нов предизвик – двајца провалници кои сакаат да го ограбат.

Прашањето е како родителите навистина можеа да го заборават, а одговорот на тоа прашање, наводно, го има еден обожавател, кој тврди дека го гледал филмот повеќе од педесет пати.

Тој наведува дека одговорот е на самиот почеток, на сцената каде што се расправаат Кевин и неговиот постар брат, и случајно истураат пијалоци врз авионски билети и пасоши.

Таткото на Кевин влегува и го расчистува нередот со неколку хартиени салфетки кои потоа ги фрла во кофата. Во еден краток кадар беше прикажана содржината на корпата за отпадоци, а меѓу стутканите салфетки се наоѓаше и картата на Кевин.

Кога семејството беше на аеродромот, мајката ги преброи, но наместо Кевин, меѓу семејството се провлече мало момче, кое си играше во нивна близина, така што бројот на членови на семејството се совпадна.

Тоа, според обожователот, објаснува како успеале да го заборават и да не сфатат дека нивното дете останало дома.

  • „Го гледам „Сам дома“ по 50-ти пат и никогаш не сум забележал дека во почетната сцена, кога ќе се случува расправијата во кујната, картата на Кевин завршува во ѓубре. Кој би знаел? “, Напиша еден корисник на Твитер и многумина се согласија со него.

Напиши коментар