After Midnight

Со какви момчиња би требало да бидеш во врска пред да стапиш во брак: Дали постои вистинскиот одговор на ова прашање?

Веројатно не и веројатно многумина од вас ќе се разочараат сега. Не постои универзална формула за среќа во љубовта, но она што го знам е дека ние, можеби помалку мудро, треба да имаме различни искуства, така што на крајот да знаеме што навистина сакаме и да можеме да го препознаеме вистинското. Дали ја знаете таа изрека: „Пред да започнете да барате среќа – проверете, можеби веќе сте среќни“? Истото е и со мажите: мора да знаеме што сакаме и да го бараме токму тоа.

Секогаш ми било интересно и романтично кога, како во филмот, еден пар ќе се заљуби уште во основно училиште, ќе се бакнат во средно, а потоа и ќе остарат заедно. Ми се допаѓа тоа што детските симпатии прераснуваат во вечна љубов, па парот расте и напредува заедно. Сепак, многумина од нас немаат таква приказна. За мене лично, тоа е среќа, бидејќи, сакам промени и ретко „погодувам од прва“. Секое момче влезе во мојот живот токму кога ми требаше и си замина во вистинско време. Излегов од секоја врска барем малку помудра и поискусна.

Сето тоа, претпоставувам, имаше некои свои убавини и цел во периодот на растење и созревање, а сега, како што одминува времето, ни треба некој со кого имаме мир. Мир во главата и во срцето. Не мислам на досадна врска без интересни заеднички активности, туку врска заснована на почит, доверба и безбедност. Некој што можеби не е (и можеби е) сто проценти според нашите стандарди кога станува збор за физичкиот изглед, но кој совршено се вклопува во сегашноста и со кого можеме да ја создаваме иднината без пречки. Сепак, пред сè, бидете за заљубени во себе.

Не судете врз основа на нечии поранешни врски, бидејќи поранешните партнери се дел од минатото и тие врски завршиле со причина. Сакам да кажам дека важи само оној со кој сакаме да го поминеме целиот живот. Сè пред тоа се фрла во вода или, да бидеме малку помалку агресивни, остануваат во фолдерот наречен „минато“. Случајот е затворен. Ако навистина сакате некои показатели од страна, ви предлагам да ги погледнете родителите на потенцијалниот партнер. Тие зборуваат многу повеќе за него отколку некоја пролазна врска.

Ако сте се уште сами, уживајте во секој ден, бидејќи веќе знаете колку е фантастично да сте сингл и добро размислете каков маж сакате покрај вас. Нека биде совршено, 100% совршено според вашите стандарди и никогаш не се согласувајте на просек.

Не срамете се од минатото, иако понекогаш е тешко да не се срамите. Сите ние имаме некои настани и луѓе за кои жалиме што се случиле, но Боже мој. Готово е. Тоа е животот и нема никаква корист од срамот.

Напиши коментар